Špinění mimo cyklus po vysazeni ant.

Chtěla bych se zeptat.Brala jsem krátce antikoncepci Vonille.Jelikož jsem stále krvácela po 2 platíčkám jsem antik.vysadila.Měla jsem menzes,ale teď 19 den cyklu jsem začala špinit.Prosím Vás je to normální.Mám navštívit lékaře.Děkuji za odpověď.Pavlína

Odpověď odborníka:

Milá Pavlíno, po začátku užívání antikoncepce je možné, že prvních 3-6 měsíců dojde ke krvácení mimo menstruaci, proto by se antikoncepce měla brát i když k tomuto dochází. Tělo si na ní musí zvyknout. Po vysazení antikoncepce se může stejná situace opakovat, takže je to normální a v průběhu několika cyklů by se krvácení zase mělo upravit. Pokud jste vysadila antikoncepci bez předchozí poradě s lékařem, tak mu to dodatečně oznamte. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: