Špinění v těhotenstvi´

Dobrý den, jsem v 8.týdnu těhotenství. Věk 32. Před týdnem jsem špinila a raději jela na pohotovost. Bylo mi sděleno,že tam mám malý hematom,ale jinak vše v pořádku. Po jednom dnu špinění přestalo. Po pár dnech jsem byla na plánovaném vyšetření u svého gynekologa, který mi potvrzoval,že vše vypadá dobře, jen je oproti výpočtu podle posl.menstruace plod menší o cca 5 dnů. (Jeho výpočet se neshoduje s mým předpokladem otěhotnění vzhledem ke styku, asi o 3 dny). Večer jsem opět špinila,do rána už téměř zase nic. Oba doktoři mi řekli,že se stále může cokoli stát a i potrat. V obou případech mě při špinění bolelo břicho. Snažím se mít klidový režim,ale jen ležet nemůžu,chodím do práce. Můj dotaz zní, jak dlouho raději při takovém špinění ležet? Den, dva?dokud to nezmizí nebo i déle? Má se ležet nebo klid může znamenat i v sedě za počítačem? Neměla bych brát pro jistotu nějaké podpůrné léky? Mám se obávat,že se plod nevyvíjí dobře,když se trochu rozcházíme ve výpočtech? První měsíc jsem měla vleklou virozu a dost stresy v práci,ale nyní se již snažím vilce odpočívat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ležením se absolutní klid nemyslí u PC klidně můžete být udělat prognózu jak se gravidita bude vyvíjet je v tomto stadiu nemožné odchylky několika málo dní jsou možné definitivně určí velikost plodu ultrazvuk ve 12 týdnu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: