Stálá cittlivost a bolestivost všech stoliček a šestek

Dobrý den pane doktore, cca před 7 -i lety jsem prodělala chlamýdie a tenkrát mě strašně moc začaly bolet zuby. Lékařka u mne nenašla příčinu bolesti, zuby byly prý v pořádku. Po roce bolest mírně polevila, ale celých dalších 7 let mám prakticky bolesti pořád. Nemohu kousat jídlo tak, aby mne zuby po zkousnutí nebolely. Na obou stranách , nahoře i dole. Bolí mne i uši uvnitř a cítim tam tlak. Ušní lékař také nic pohledem nenašel. Jsem bezradná. Přestěhovali jsme se a nový zubní lékař nenašel nic, co by bolesti způsobovalo. Je velmi pečlivý, jsem s ním spokojená. Nechala jsem si měnit plomby na bílé a říkal, že tak citlivé zuby ještě neviděl. Musím čekat dlouho, než zabere injekce, bez ní vrtat vůbec nemůže. Dával mi můstek, který po půl musel ven, pořád mne bolel a nevěděl proč, Vše prý bylo i dle rentgenu v pořádku. Teď mám můstek dole sundaný a chodím půl roku bez něj , s pahýlem v puse. Říkal, že dokud se zub neuklidní, nedá mi tam nový. Zaplatila jsem 6500 Kč a nanic. Starý můstek vyhodil. Jsem bezradná. Mám ten zub ( ještě i druhý ) umrtvené a vytáhlé kořeny. Vůbec by mne neměl bolet. Mně ale bolí a dost. Pouhým přejetím prstu po pahýlu a dalším umrtveném zubu , mne zub na dotyk bolí. Vůbec neví , co se mnou, jak mne může umrtvený zub bolet, když bych ho neměla vůbec cítit. Nezazlívám mu to, asi není normální , aby bolel umrtvený zub. Prodělala jsem před 12 lety boreliozu, která je ale dle nedávných testů v normě, jen chlamydie a yersinie mám hraniční až pozitvní. Mohly by tyto infekce způsobovat mé trvalé bolesti zubů a uší ? Mám po celou tu dobu i trvalé bolesti kloubů a svalů,páteře, krev je v pořádku , bez poz. revm. faktoru. Jsem už opravdu bezradná a budu vděčná za vaši radu, od čeho by mne ty zuby mohly bolet a co by s tím dalo dělat. Moc si vážím toho, co zde v poradně pro lidi děláte. Přeji Vám krásný den, Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Obroušené zubní pilíře by se neměly ponechávat dlouho obnažené, i v případě "mrtvých" zubů. Přetrvávající bolest by bylo možné vysvětlit přetrvávající infekci v některém z kořenových kanálků, což by mělo být poznat na rentgenovém snímku. Vzhledem k prodělané borelióze by obtíže mohly souviset i s podrážděním trojklanného nervu. Nejdříve je nutné důkladně (včetně rentgenů) vyšetřit stav zubů v postižené oblasti a pokud se zubní původ obtíží vyloučí, oslovit neurologii na řešení případné neuralgie trigeminu (trojklanného nervu). S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: