Stále nemocná

Dobrý den, chci se zeptat, před dvěma měsící jsem dostala antibiotika, protože jsem měla streptokoka, brala jsem je 10 dní, potom už bylo vše dobré, ale asi po 14 dnech od dobrání jsem opět dostala horečku, rýmu, kašel, byla to prý chřipka, lékař mi chtěl dát antibiotika, ale zlepšilo se to, tak jsem to nechala být. Po dalších 14 dnech opět bolest v krku, jeden den horečka. To mi lékař dal už antibiotika, jelikož řekl, že se ten streptokok asi nevyléčil úplně a že pak dělá paseku. Teď jsem je dobrala a začínám mít opět rýmu a štípání na patře. Poradil mi užívat preventan, alespoň měsíc. Myslíte, že mi to pomůže? Nebo co mám dále dělat, pořád už jen očekávám, kdy mi něco zase bude. A to jsem antibiotika nebrala 5 let, naposledy než mi vytrhli nosní mandle. A teď 2 x po sobě. Hrozně mě to unavuje. Také jsem byla dosti ve stresu a začala kouřit, ale už vše omezuji. Myslíte i to že na to má vliv.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Preventan je dobrý imunomodulační preparát, který by mohl pomoci. Pokud by i nadále přetrvávala rýma, bolesti v krku, teploty, doplnila bych ORL vyšetření. Pomyslet by se mělo i na alergii, do neléčené alergické sliznice se rádi usílují bakteriální patogeny včetně streptokoka.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: