Stomatochirurgie

Dobrý den,synovi 8 let byla diagnostikována cysta uložená vestibulárně od36,17x10x15,zárodek35 rotovan,cysta nezasahuje ke 35 37,apexy36 taky nespojene scystou.Chtěla jsem se zeptat,zda-li je nutná expirace cysty těla doní čelisti vlevo?Jsme objednání 15/9/11 k tomuto zákroku.A zda-li je možné,že by cysta samovolně zanikla či jiná možnost léčby?Děkuji a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den Markéto! S možností, že by cysta samovolně zanikla bych nepočítala. Vzhledem k uložení cysty bych se také přikláněla k jejímu odstranění, ovšem nejsem stomatochirurg. V každém případě máte právo na "second opinion", tedy na zkonzultování nutnosti operace s ještě dalším specialistou z jiného pracoviště, pokud máte z operace obavy, tuto možnost určitě využijte. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x