Stoličky

Dobrý den, mám mesic po zavedeni velke plomby, kde jsem mela hluboky kaz, ale vsimla jsem si , ze se mi zub trosku kýve, tak to citim jak to trosku vrze o sebe a i malo pri skousnuti, zub me nejak neboli a je normalne citlivy na led takze mrtvy byt nemuze..chci se zeptat myslite ze se muze jednat o paradentozu? v rodine ji mame ale to bych musela mit i tmave dasne a krvaceni ne? coz ja nemam. a je mi 23let. Diky za odpoved. preji hezky den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Bez rentgenového snímku se nelze přesně vyjádřit, ale parodontitida, zvláště její agresivní forma může postihovat i Vaši věkovou skupinou a je typicky postihuje první stoličky a střední řezáky. Proto prosím absolvujte důkladnou prohlídku včetně rentgenových snímků, aby se případná parodontitida podchytila včas. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na co byste neměli zapomenout při léčbě kortikoidy: 1. část
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Lumbální punkce, slangově...
Na co nezapomínat při léčbě kortikoidy: 2. část
Články: Na co nezapomínat při léčbě kortikoidy: 2. část
Protizánětlivě působící...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: