Strangulace pupečníku

Dobrý den. jsem ve 29. týdnu těhotenství a vzhledem k tomu, že se pomaličku blíží termín porodu, jsem nervózní. Mé předchozí těhotentví se nezdařilo ve 41. týdnu mi byl vyvolán porod kvůli strangulaci pupečníku u plodu. Bylo to pro nás velmi těžké období, ale museli jsme se s tím vyrovnat, proto také pro nás bylo překvapení, že se nám podařilo celku brzy otěhotnět. Je možné mi vyvolat porod dříve, máme oba s manželem strach, aby se to neopakovalo. Nebo záleží na ošetřujícím lékaři, co mi doporučí? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto je velmi složitá problematika - určitě je to všechno na rozhodnutí lékaře - porodníka, který bude k vám ale jistě přistupovat individuálně. Vždy je lepší dítě donosit do nejzazšího možného termínu, není nikde dáno že dřívější porod by před tímto vás i dětátko uchránil. Je to v podstatě věcí náhody - co se uděje v průběhu rození dětátka. Zkuste se domluvit se svým lékařem - gynekologem, zda nefunguje v nějaké nemocnici i jako porodník, někde poskytují tyto služby, že rodíte s někým, koho znáte a on vás. Ještě mě napadá: sepište si "porodní plán", kde vypíšete všechny obavy a eventuality, které se staly u předch.porodů a svoje požadavky na porod další a zkusíte všechno před porodem s lékařem prodiskutovat. K císařskému řezu se přistupuje ze zdravotních indikací - při komplikacích při porodu a ty lékaři přísně monitorují, budte bez obav. Vím, že to je těžké, ale věřte, že situace se strangulací se nebude opakovat - pravděpodobnost je spíše velice malá. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: