Sucho v ústech po atroventu

ATROVENT Dobrý den, beru asi týden Atrovent, ale mám po něm sucho v puse a málo slin. Je to poměrne nepříjemné. Beru ho 2x denně. Přejde to sucho samo třeba po měsíci, nebo to už bude přetrvávat pořád? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento nežádoucí účinek může být dán chybnou aplikací léku, soustřeďte se tedy na jeho správné vdechování (nechte se zkontrolovat lékařem). Pokud je toto v pořádku, pak se zřejmě nedá čekat, že by se tento nežádoucí účinek časem zlepšil - účinná látka obsažená v Atroventu tyto následky může vyvolávat. Existují jiné léky s podobným účinkem, které by měly být snášeny lépe - domluvte se se svým ošetřujícím lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: