Svalové "spasmy"

Dobrý večer, léčím se na autoimunitní štítné žlázy. Na podzim 2010 jsem prodělala spontánní potrat, "absolvovala" 2-krát po sobě v rozmezí 9 dnů 2 narkózy (špatně provedená kyretáž). 14 dní od tohoto zákroku jsem pociťovala výrazné stahy v zádových svalech (krčních a mezilopatkových) na které trochu zabíral Neurol. Svalové spasmy jsou mírnější, avšak se nemůžu úplně tohoto problému zbavit. Ortoped neshledal žádnou vadu na páteři, jen pár drobných "spasmů" kolem vzpřimovače - bederní páteř nebolí. Co byste radila, jak se toho zbavit? Snažím se cvičit, absolvovala jsem i rehabilitace a laser, ale je to asi "dlouhodobá" záležitost, která mi "znepříjemňuje život. Z léků nyní užívám Euthyrox (575mg týdně), 5-krát týdně Myolastan a hořčík 300 mg denně. Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Na svalové spasmy je nejlepší rehabilitační léčba, jejíž účinek se ale nedostaví samozřejmě hned. Zkuste navštívit rehabilitačního lékaře, aby Vás vyšetřil a dle toho stanovil rozpis cviků.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: