Svalové záškuby

Dobrý den, po dvou težších virových infekci mám již čtvrtý týden svalové záškuby na nohou i rukou. Začalo to svalovou slabostí na končetinách a těď s přidává i bolest svalů a kloubů na pravé ruce a nad kolení jamkou na pravé noze z boku. Krom toho s léčím pro Centrální spánkovou apnoi se Stokesovým dýcháním. Beru hořčíkové tablty a q konzym , ale npomáhá to. Bylo mi řečeno , ž příznaky jsou podobné ALS..byl jsem na EMG..napíchly mě 3 svaly a prý je to v pořádku, odběr krv rovněž negativní. Bojím se zeptat , mám s ALS bát? v posldní době mám končetiny jakoby těžší.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, při ALS bývá patologický nález na EMG vyšetření. Vzhledem k tomu, že je u vás negativní, ALS bych se neobávala. Samozřejmě přesnou odpověď vám musí dát váš neurolog. Já nevím, jak těžké byly vaše virové infekce a neiděla jsem vaše záškuby. Obraťte se prosím se svým dotazem na neurologa, který vás zná.Přeji pěkný večer

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
V laboratoři zjistí užívání některých drog i po měsících!
Bojujete s akné? Zkuste změnit antikoncepci
Články: Bojujete s akné? Zkuste změnit antikoncepci
Ochrana před neplánovaným...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Články: Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: