Svalové záškuby

Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové záškuby může způsobovat i něco jiného než ALS. Tento strašák je všude na webu. Minulý týden mi cca dva dny cukal cca 5x denně biceps, respektive pár jeho vláken, cukání jsem pociťoval. Udělal jsem tu chybu že jsem se kouknul na net s výsledkem, který jsem psal. Nasadil jsem hořčík a po dvou dnech se škubaní omezilo na pár záškubů cca 3x denně před usínáním, po probuzení a pak ještě párkrát přes den. Teď biceps začne škubat jen, když začnu mluvit o tom, že je něco špatně. Začali mi ale zaškubávat i jiné party. Takové zatřesení kdekoli po těle, hlavně na lopatce a dnes mi dlouhou dobu cukalo ve stehnu nad kolenem. Do toho mi "hrají" lýtka, ale to se mi děje v podstatě od mládí, i když teď jak se více pozoruji, tak mám pocit, že "jedou" skoro nepřetržitě. Je možné. že to způsobuje i jiná věc? Děkuji mockrát za odpověď. U svého lékaře jsem byl, krevní testy a test moči je v chodu, k neurologovi jsem objednán na začátek prosince.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, škubání ve svalech může mít více příčin, příčinou může být nedostatek hořčíku. Jeho dlouhodobé užívání při těchto potížích je jistě vhodné. Příčinou může být i fyzická či psychická zátěž. Neurologické vyš. je ovšem důležité, aby se vyloučily příčiny vážnější.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x