Teflon

Dobrý den, cca 2 měsíce jsem na obyčejné teflonové pánvi (která není primárně určena k přípravě jídel bez tuku) opékal na velmi mírném ohni chléb - bez tuku. Nyní jsem se dočetl, že se v tomto případě pánev vysoce zahřívá, díky čemuž se uvolňují prudce jedovaté plyny. Hrozí mi nějaké nebezpečí? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jiří! Pokud jste chléb opékal jak píšete na velmi mírném ohni a také jste nepociťoval žádné zdravotní problémy k uvolnění většího množství jedovatých plynů z pánve nedošlo a není se tedy čeho obávat. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x