Tehotenska hypertense

  • Dotaz od: krizanova sarka
  • Publikováno: 26.6.2009
  • uLékaře.cz

chtela bych se zeptat jestli me dceri hrozi nejake riziko u porodu normalniho když ma vysoky tlak. hodnoty jsou 140-100. ma tri tydny do porodu a nevime jestli bude rodit přirozenou cestou a nebo musi na cisřský řez. dekuji križanova

Odpověď odborníka:

Může rodit i přirozenou cestou. tyto hodnoty tlaku zase nejsou tak vysoké. Důležité je pravidelné měření a v případě, že by tlak začal nekontrolovaně stoupat, včas léčebně zasáhnout, někdy je nutné i vyvolat předčasný porod, pokud se tlak extrémně zhorší a nereaguje na léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: