Těhotenská cukrovka a její vliv na vývoj plodu.

Dobrý den, ve 28.týdnu těhotenství mi byla diagnostikována těhotenská cukrovka. O dietě jsem byla poučena, nedověděla jsem se však, jaký vliv má těhotenská cukrovka na vývoj miminka. Prosím o informace. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Renáto, pokud byste nedržela dietu, děťátko by mohlo mít významně větší porodní váhu, v minulosti byly zaznamenány i malformace (viditelná poškození) a pomalejší vývin plic. U žen s těhotenskou cukrovkou je vyšší riziko poševních infekci (a potažmo nutnost užívání léků s potenciálním dopadem na děťátko). K dietě je tedy dost dobrých důvodů.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: