Těhotenství?

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 29.1.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že bych byla těhotná. O miminko se snažíme tak půl roku. Mám nepravidelný cyklus a bez vyvolávaček a léků na pravidelnost MS bych se asi neobešla. Tento cyklus jsem dostala od své lékařky poprvé Clostilbegit 5-9 DC (1-0-1), Utrogestan 15-25DC (1-0-1). Ovulace dle grafu, který zasílám přílohou, proběhla 14DC možná 16DC (14 a 15 DC byly ovu testy negativní, ale dle hlenu bych řekla, že ovulace proběhla). Vím, že po vysazení Utrogestanu má přijít MS do 2-3 dnů, vždy sem s ním měla cyklus pravidelný a to 28DC. Dnes jsem 32DC, BT rapidně klesla, ale MS stále nikde, TT jsem dělala naposledy před dvěma dny a byl negativní (mamatest). Od ovulace mám příznaky jako občasné bolesti břicha, spíše jako namožené, občas mě píchne, únava, a tak 3x mi bylo k večeru nevolno. Můžete mi říct, zda se může jednat o těhotenství či kde by mohla být chyba? Nejde mi dohromady těhotenství X nízká BT. Nechci se hned hnát k lékaři. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

BT mohla být zvýšena Utrogestanem a se snížením jeho hladiny poklesla,na vašem místě bych vyčkat týden a nedostaví li se menses zopakoval test příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: