Těhotenství?

Dobrý den, 25.10. jsem měla nechráněný sex se svým přítelem. Ještě však nějakou dobu předtím ejakuloval. Nebylo to však bezprostředně před stykem, troufla bych si říct, že tam byl odstup možná i hodinu a víc a ještě předtím než došlo ke styku, přítel se byl pořádně umýt, aby na penisu náhodou nezbyl žádný zbytek ejakulátu. Při styku, který trval opravdu krátce, neejakuloval do mě a snad to trvalo ještě i několik minut, než se udělal mimo. Opravdu jsem si dávali velký pozor. Nyní tento týden (17.-23.11.) čekám menstruaci. Mám nafouknuté břicho, citlivější prsa a začala jsem trochu víc špinit, občas mě trochu bolí v podbříšku, ale to až tento týden. Zatím se ale menstruace nedostavila. Před stykem jsem měla menstruační krvácení naposledy 17. - 22.10. (v září 17.-22.9.) Chtěla bych se tedy zeptat, jaká byla možnost otěhotnění. A dá se otěhotnět z "kapiček lásky"? Četla jsem, že je to možné pouze v případě, že už předtím došlo k ejakulaci a v močové trubici mohou tím pádem zůstat spermie, jinak že "kapičky lásky" mají jen připravit prostředí dělohy, jinak jako takto sperma neobsahují. Prosím brzkou odpověď a snad i nějaké povzbuzení, protože mám z toho opravdu příšerný strach. Děkuju.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v takových případech se nedá stanovit procentuální pravděpodobnost otěhotnění, jak by si všichni přáli. Fakta jsou taková, že jste měli nechráněný pohlavní styk a dále že nedošlo k ejakulaci do pochvy. Riziko otěhotnění zde je. Avšak Váš současný stav svědčí pro nástup menstruace

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: