Tenčí stolice než dříve

Dobry den, je mi 39 let a mam sedave zamestani. Asi před mesicem jsem brala atb z nichz jsme mela prujem asi 14 dni. Nasledne na ridsi stolici jsem zjistila zhorseni vnitřních hemeroidu a nyní pozoruji uzsi stolici nez drive. Tloustka asi jako tlustsi parek, ale profilovane jakoby spise do hvezdy. Jim hodne zeleniny a maso spise bile. Na zachod se stolicic hcodim 2x denne. Stolice je hladka a ne nijak tvrda (tvar však drzi). Predstavuji si, ze ten tvar zpusobuji ty hemeroidy na konci streva. Před 3/4 rokem jsem prave kvůli hemeroidům absolvovala parcialni kolonoskopiii (sigmoskopii) s rektoskopii a naprosto vporadku, krom tech hemoroidu. Ještě jsem si udelala domaci test na OK a bez nalezu. V rodine zadnou strevni poruchu vc. karcinomu strev nemame. Maminka však zemrela na rakovinu prsu. BRCA1,2 nemam pozitivni. Mam se obavat karcinomu u sebe? Je toto varovny priznak? Mam zadat plnou kolonoskopii? Predem Vam dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže ve mně nebudí dojem typicky alarmujících, onkologicky podezřelých. Pokud se však pochybností chcete zbavit, koloskopii se spíše nevyhnete. Zdravím Vás.

MUDr. Petra Koudelková
MUDr. Petra Koudelková

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Nemocnice Pelhřimov, oddělení vnitřního lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: