Tep v třísle

Dobrý den, jíž jsem tu psal, že v třísle si nahmatám tep, ale já si to nenahmatám na tepně, ale mám tam takovou bulku, na které si to nahmatám, tak co by to mohlo být? A nepovažuje se nezvětšená uzlina spíše do 1,5 cm? Jednou jsem to někde četl.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tep se může do oblasti projikovat. Nicméně pokud je útvar větší než 1 cm a nezdá se Vám, že by to měla být uzlina, bylo by vhodné navštívit chirurga, který by Vám měl doporučit ultrazvuk, aby se vyloučilo, že se nejedná například o nějakou cévní záležitost (tzv aneurysma, případně křečovou žílu apod.) Důležitý je charakter útvaru (kromě velikosti i konzistence, bolestivost, pohyblivost proti spodině, apod.) Více Vám k tomu napsat nemohu, protože útvar nevidím a nemohu si ho ohmatat

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x