Test otcovství

Dobrý den, jsem těhotná a můj přítel si chce udělat test otcovství. Prý se to dá udělat ještě v době těhotenství z plodové vody. Je to pravda? A kolik to stojí? A jsou nějaké rizika u toho? Děkuji za odpověď....Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nebudete mít jinou indikaci (třeba genetický důvod nebo podezření na vývojovou vadu dítěte) pro odběr plodové vody, aby se obě vyšetření mohla spojit, nedoporučovala bych samostatnou amniocentesu jen pro tento ůčel. Ani to není etické (pokud by to nebyl ten "správný otec", mohl by naléhat na potrat a vůči nenarozenému životu by to nebylo správné - tedy neetické). Test otcovství samotný nikdy není indikace /důvodem/ pro provedení amniocentézy (odběr plodové vody latinsky). Je tu riziko nejen potratu, ale třeba zanesení infekce do plodové vody. Je to výkon s jehlou, kterou se propichuje břišní dutina i děloha, aby se mohla odebrat plodová voda a to nemluvím o možném stresovém riziku pro samotný plod, i když je malinký (nejsou ještě dostatečné výzkumy, ale je to život a vnímá!!!). Více se dozvíte zde: http://www.ulekare.cz/clanek/amniocenteza-1117?search=amniocentesa&from=0. Doporučuji tedy určitě počkat po narození dítěte, třeba nebude přítel naléhat na test až dětátko uvidí a naváže k němu vztah nebo mohou nastat i jiné situace. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: