Test plodnosti

Dobrý den, ráda bych se zeptala, mohla bych nechat otestovat svou plodnost přestože se o dítě ještě nesnažíme? Moc mi na tom záleží, protože jediné, co si do budoucnosti přeji je mít dítě a ráda bych svůj stav, co se týče plodnosti, věděla co nejdříve. Stačila by nějaká základní vyšetření, ne nic úplně podrobného. Je to možné? Ještě bych se ráda zeptala, jaký věk je ideální pro těhotenství? Pokud nemám žádné zjevné potíže, není až tak důležité to řešit? A poslední dotaz, jakou dobu před pokoušením se o dítě je vhodně vysadit antikoncepci?? Moc se omlouvám za tolik dotazů. Děkuji, krásný zbytek dne. :)

Odpověď odborníka:

Otěhotnění je možné již v následujícím cyklu po vysazení antikoncepce. Test plodnosti jako takový neexistuje, u muže je možno provést spermiogram který dá jasnou odpověď o plodnosti, u ženy těch příčin potíží s otěhotněním může být řada, mechanické,imunologické hormonální případně genetické takže při vyšetřování je nutno postupovat podle přesného algoritmu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: