Testosteron - obličejové rysy

Dobrý den, je mi 22 let a už nékolikrát jsem se zamýšlel nad tím, zda by mi zvýšení hladiny testosteronu přidalo na mužnějším vzhledu, zejména v rysech v obličeji. V dřívějším mládí jsem nesportoval a někdy si říkám, jestli nemám nízkou hladinu testosteronu. Erekci a ochlupení mám však v pořádku, mám asi od narození trochu kouty, ale vousy mi rostou méně... Mohla byste mi prosím poradit, kde v Praze podstoupit test hladiny testosteronu a případně kolik to stojí? Má smysl navyšovat testosteron injekčně, náplastí? Není to nebezpečné, jaká to má rizika? Je možné, aby to změnilo mé rysy i v tomto věku? Jinak nyní aktivně cvičím, ale chtěl jsem znát Váš názor i na tuto cestu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Podle svého popisu máte testosteronu dostatek a rozhodně bych vám nedoporučovala ho užívat v lékové formě. Nežádoucí účinky by mohly převážit nad pozitivy. Hladiny se vyšetřit dají, a to u každého lékaře (i praktického). Cena vyšetření, pokud není ze zdravotní indikace, se pohybuje kolem 1000 Kč v závislosti na laboratoři.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: