Tlak nad pravým spánkem

Už 2 dny cítím velký tlak nad pravým spánkem. Dneska se to Rozšířilo do celé hlavy a cítím bolest za očima. Ještě musím dodat že mám tlak v horní části o 30 vyšší než obvykle.

Odpověď odborníka:

Pokud to správně chápu, máte horní hodnotu krevního tlaku o 30 jednotek vyšší než obvykle. To samo o sobě stojí za kontrolu a případně úpravu léčby, zejména pokud se s vysokým krevním tlakem již léčíte. Bolest hlavy s vyšším tlakem může souviset a také nemusí, může souviset s očima, vedlejšími dutinami nosními/rýmou, s únavou, také může jít o projev některé z primárních bolestí hlavy. Hlava takto může bolest i z nedostatku tekutin. Bylo by teď vhodné vyhledat lékaře (všeobecného) a zároveň dbát na dostatečný příjem tekutin, dostatečný kvalitní spánek/odpočinek, včetně odpočinku očí, na potlačení bolesti lze zkusit běžné léky proti bolesti (paracetamol, ibuprofen - pozn. u obou pozor na kontraindikace). Máte-li rýmu, lečte ji,resp.udržujte volně průchodný nos.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x