Tlak v levém podbřišku

Dobrý den, už přes pár měsíců cítím klak v levém podbřišku, nedávno jsem byl poslán na sono břicha, nález byl levý psoas rozšířený, poté odeslán na CT tam diagnostikovaly že je zvětšené tlusté střevo, doporučily Kolonoskopii, ale obvodní lékařka tvrdí že pokud nemam obtíže se stolicí, nevolnost a jiné příznaky tak je to zbytečné. Může tedy souviset ten zvětšený psoas i s tím střevem. Děkuji Za odpověď

Odpověď odborníka:

Nález v oblasti psoatu svědčí o ději, který je za stěnou břišní, především močová soustava a levá ledvina, což musí být diferencované od možných potíží vycházející z přechodu hrudní a bederní páteře. Nezbude nic jiného než se obrnit trpělivostí a jednotlivá vyšetření absolvovat. Jistě nejdříve vyšetření urologické, poté i chirurgické s možným vyšetřením tl. střeva a poté ortopedii. Nutné i vyšetření laboratorní, vzorek krve. Žádné potíže a nález nelze opomíjet. Podle všech výsledků potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Články: Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Možná patříte k lidem...
Psychosomatika II: Když bolí duše, bolí i tělo
Články: Psychosomatika II: Když bolí duše, bolí i tělo
Podle Světové zdravotnické...
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Koupelová sůl – droga, která má k relaxaci daleko
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: