Tlak v lícní kosti

Dobrý den paní doktorko, prosím o radu. Na začátku ledna jsem byla u své zubařky na preventivní prohlídce a zdálo se, že nemám žádný problém. Přibližně do měsíce mě ale rozbolela šestka vlevo nahoře,natekla dáseň, otok přešel až do tváře. Ihned jsem zašla k zubařce, která objevila zánět pod plombou. Vyčistila mi kanálky, dala dren, zub vypláchla a nechala ho chvilku otevřený. Po čase bolest a otok ustal,takže po vyčištění kanálků a výplachu,dala do zubu vatičku a zadělala ho dezinfekční vložkou. Bolest dásně, i když už podstatně slabší, se bohužel objevila znovu,včetně slabého otoku,takže se celý proces opakoval. Zub pobolíval jen občas. Paní doktorka už ale v zubu nevidí nic co by mělo bolest a otok způsobovat. Zubařku navštěvuji stále přibližně každých 14 dnů, stále čistíme kanálky a zub vyplachujeme. Nyní se konečně zdá, že bolest přešla úplně, takže příští návštěvu už bychom měly zub zaplombovat. Co ale neustává je tlak v lícní kosti, o kterém jsem paní zubařku informovala. Nevíte prosím čím by to mohlo být a zda po zaplombování tlak ustane? Děkuji za odpověď Simona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi pravděpodobně se neobjevily a neošetřily všechny kořenové kanálky nebo se zub dostatečně neutěsnil proti průniku infekce. Další z příčin může být prasklý kořen. Rentgenový snímek by napověděl více, pokud jej máte k dispozici, prosím pošlete jej. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: