Točení hlavy

Dobrý den. Asi 14 dní trpím točením hlavy, ale jenom když ještě ráno ležím. Motá se mi, když ležím rovně, ale když dám hlavu nabok, přestane to. Když vstanu je to v pohodě. Bolesti hlavy nemám. Nemůžu mít třeba nádor v hlavě? Děkuji. Hezký den. Zdena

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Zdeno. Závratě mohou mít zcela různé příčiny. určit je vyžaduje více údajů o chrakteru ev dalších potíží, vyšetřit přímo pacienta a někdy doplnit další napři zobrazovací vyšetření. Problém může být při změnách i krevního tlaku, poklesu červených krvinek.Příčina může být v aparátu ucha a někdy v přepojovacích centrech již v mozku. Někdy hraje roli blokáda krční páteře. Samotné závratě vleže po ránu nejsou známkou nádoru v hlavě. Může jít o tzv polohou závrať, spíše z bočného kanálku vnitřního ucha. Tam pomáhají speciální polohovací manévry. např Eplyho. Jako druhou možnost může být i blok krční páteře. Doporučoval bych i kontrolu příjmu tekutin, zda je dostatečný tj 2 l/den. Zda je ráno normání krvení tlak. Pokud se stav nebude lepšit, bude vhodné navšítivít nejprve neurologa a provést základní vyšetření. zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x