Točení hlavy

Dobrý den, již pátý den se mi točí hlava a mám pocit tlaku v hlavě Problém začal z ničeho nic. Někdy je točení intenzivní, někdy skoro vůbec. Může točení znamenat i vážnější problém např. nádor? děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Nelo. Závrať může mít řadu pčíčin v oblasti ucha, ušního nervu, center pro rovnováhu v mozku. Někdy má vliv i blokáda krční páteře, celkové vlivy- nízký krevní tlak, málo tekutin, poklesy červených krvinek. Náhlý vznik a popsaný průběh jistě nesjou typické pro mozkový nádor. Nejspíše půjde o blokádu horní krční páteře. Pokud je závrať vázaná např na předklon, otočení vleže na jeden bok, může to být i tzv polohová závrať z polokruhových kanálků ve vnitřním uchu. / zde pomáhají speciállní cviky- Sémontovy manévry / odkaz i na webu/. Blokádu krční páteře by bylo potřeba vyšetřit a odstranit u lékaře, který provozuje i techniky myoskeletární medicíny / někteří neurologové, ortopedi, RHB lékaři/ Zkusit i Prizznitzův obklad na šíji, při pocitu tlaku v šíji, kdy by byl předpoklad na podíl krční páteře. Pokud potíže trvají, je ale stejně potřeba navštívit svého lékaře. Poradit se u praktika, nechat provést kontroly tlaku, základní odběry a dále začít u neurologa, aby se provedlo rozklíšení příčin a zvážily ev další vyšetření. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x