Třes rukou

Dobrý den, již nějakou dobu pozoruji třes rukou, zejména u konečných článků prstů. Obecně jsem spíše horkokrevný, občas se potím ve zvýšené míře, občas mám častější stolice, puls i kolem 90/min v klidu. Ovšem všechny tyto věci můžou být naprosto normální. Na neurologii mi nic objeveno nebylo (dg. akcentovaný fyziologický třes, dif. dg. esenciální třes, EEG v normě), dop. vyloučení hyperthyreozy. Odběr krve na ft4, TSH dle telefonického sdělení v pořádku. Chtěl jsem se zeptat, zda je na základě odběru možné definitivně zvýšenou funkci štítné žlázy vyloučit a smířit se s tím, že to bude pravděpodobně esenciální třes se kterým nic moc dělat nejde a nebo můžou hormony štítné žlázy v čase kolísat a v případě zhoršování příznaků zopakování testů neuškodí? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Tomáši, myslím si, že zopakování testu neuškodí, zvláště v případě, že se obtíže budou zhoršovat. hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: