Třezalkový čaj a cipralex

Dobrý den, beru antidepresiva cipralex, na které nesmím užívat třezalku tečkovanou. ale dostala jsem teď dárkem čaj, který je bohužel s obsahem třezalky (2,5g na 50g). chtěla bych se zeptat zda můžu i přes to ten čaj pít? nepila bych ho denně, asi jen 2x týdně jeden šálek. je mi líto čaj vyhazovat. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Doporučuji třezalku raději vůbec neužívat, protože při současném užívání třezalky a antidepresív typu Cipralexu byl popsán tzv. serotoninový syndrom. Může se projevit třesem, zrychlením srdeční činnosti, zmateností, případně až bezvědomím.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: