Trhlina v konečníku

Dobrý den. Dlouho už mě trápí problémy, které mám při stolici. Při každé vykonávané potřebě mě provázejí bolesti a lehké krvácení. Nedávno jsem navštívila lékaře, který mi v konečníku objevil trhlinu, (měla by být spojená s nedostatkem vitamínů. Přísun vitamínů mám od té doby výrazně vyšší, ale problémy se nelepší). Čípky a mast, které jsem dostala, mi nijak zvlášť nepomohli. Doktor se zmiňoval i o možnosti operace, což jsem nebrala v tu dobu v úvahu, protože jsem věřila, že léky zaberou, takže jsem se nezeptala, co operace obnáší. Také by mě zajímalo, zda existují nějaké bylinky které od potíží uleví. Omlouvám se že s tím obtěžuji Vás, ale vyšetření bylo velice ponižující a jistě pochopíte, že bych ho nerada podstupovala znovu, pokud nebude nutné. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Příčinou vašich obtíží mohou být hemorhoidy či anální fisura. Nejlepší by bylo vyšetření chirurgem - proktologem či gastroenterologem (proktoskopie), aby byla diagnosa jasně určena. Pokud by se skutečně jednalo o anální fisuru - trhlinu - pak při neúspěchu konzervativní léčby skutečně nastupuje terapie chirurgická - vyříznutí a znovusešití sliznice.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Difluse | Od: Hanka | 23.2.2015 09:07
Bohužel má 6letá dcera má také tento problém. Na konci července loňského roku se jí udělala prasklinka u konečníku. Jelikož při stolici byla krev, tak jsme jeli do nemocnice, kde nám řekli, že to chce trpělivost a že je to na dlouho. Během dvou měsíců jsme tam byli ještě dvakrát, protože se to nelepšilo. Po nějaké době se nám udělal stroupek, ale ten se bohužel opět strhnul. Během února jsme jeli opět do nemocnice, protože se víckrát za s sebou objevila krev při stolici, i když dcera chodila téměř každý den a paní doktorka nám řekla, že teď je tento problém již chronického rázu a bude se muset řešit operativně. Nakonec jsme se domluvili, že ještě měsíc počkáme a pokusíme se o nápravu. Ráno dáváme laktobacily, dcera bohužel nejí jogurty, má ráda mléko. Ovoce a zeleninu teď jí také více, protože nechce do nemocnice. Ráda bych se zeptala pokud někdo ví jaká změna jídelníčku by mohla pomoci k rychlé nápravě a co to vlastně znamená, když má tento problém 6leté dítě a může mít nějaké následky pokud budeme muset jít na operativní zákrok? Děkuji moc za pomoc a informace. Hanka
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Máte chronickou hepatitidu? Pozor na ústa!
Články: Máte chronickou hepatitidu? Pozor na ústa!
Přibližně u 70 až 80 % lidí...
Rok 2015 bez křečových žil? Víme, jak na to
Články: Rok 2015 bez křečových žil? Víme, jak na to
Zhubnu, zlepším hospodaření...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Články: Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Vypadávání vlasů může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x