Trojklanný nerv a rs ??

Dobrý den, již rok a půl se léčím s neuralgií trojklanného nervu. Zasaženy mám obě strany obličeje. Z tohoto důvodu mne nechtějí operovat, protože jsem pro chirurgy atypický případ. Z tohoto důvodu se snažím najít důvod, proč nereaguji na žádné léky ani akupunkturu a můj stav se nelepší. Myslela jsem si, že by to mohla být prodělaná borelioza. Lékařka mi udělala odběry a paměťové mám negativní, našli mi sice akutní borelie v krvi, ale jen hraniční množství a nechtějí také s tím nic dělat. Chtěla jsem se ale zeptat, zda by tu byla možnost, že by se jednalo o roztroušenou sklerozu?? Nicméně magnetickou rezonanci mi prováděli. Je tedy možné, že by se tato nemoc na MR neobjevila?? Moc vám děkuji za informaci. Zoufalá pacientka M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, RS by magnetická resonance určitě objevila, nedělejte si v tomto ohledu starosti. Navrhuji vám konzultaci na jiném pracovišti chirurgie, než kde jste byla, mohou mít jiné zkušenosti a jiný pohled na věc než u vás /Homolka?, Ikem?/. Taky bych vám navrhovala konzultaci v nějaké ambulanci pro léčbu bolesti, jsou tam odborníci na bolesti, kontakty najdete tady:http://www.lecba-bolesti.cz/centra-pro-lecbu-bolesti . Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
pomoc při bolestech trojklaného nervu. | Od: sandra | 21.4.2015 14:01
Dobrý den Míšo.Čtu Váš problém.Sice je dávno co jste zde
příspěvek dala,ale třeba si jej prečtete a nebo pomůže
někomu jinému.Moje mamka trpí těmito bolestmi víc jak
15let.Bohužel je má způsobené roztroušenou
sklerozou,která ale prvně na magnetické r. Vidět nešla až
lumbalni punkce ukázala..nepomohli ji od bolesti
ani v Praze na Homolce ozáření gama nožem bylo bez
účinku a to dokonce 2krát..až pan doktor Tomáš Hrbáč z
fakultní nemocnice v Ostravě pomohl aspoň částečně
obstřikama..přesně obstřiky gasserskeho..obraťte se na něj
vim že za nim jezdí lidé z celé republiky.určitě najde způsob
jak Vám pomoci.Mamka je složitý případ a přesto pomohl.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: