Tuhnutí svalů u nohou při bronchtitdě

Dobrý den, byla mi diagnostikována chřipka s bronchitidou. V současné době už bojuji jen s kašlem, horečky i jiné příznaky chřipky opadly. Již dva mi dny mi ale i po kratším ležení či sezení ztuhnou svaly na lýtkách. Není to bolestivé, spíše to připomíná křeč v obou nohou, která mi znesnadňuje chůzi. Zajímalo by mne, zda je to normální a co s tím dělat? Včera jsem si brala minerály (přípravek jménem "Kulíšek"), ale žádné zlepšení jsem nezaznamenala. Děkuji. Lenka

Odpověď odborníka:

Vydržte, virosy běžně působí na svaly. Je potřeba se týden léčit, týden mít rekonvalescenci, odpočívat, jíst zdravě - ovoce, vitamíny. Běžná délka léčení chřipky s bronchitidou může trvat až 4 týdny. Pokud jste byla u lékaře a nic nepodcenila, tak opravdu vydržte. Dnes je uspěchaná doba, ale léčení se uspěchat nedá.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: