Tuková boule na hlavě

Zdravím, potřeboval bych poradit jestli si mám nechat odstranit tukovou bouli na hlavě. Slyšel jsem totiž, že se do tří let vytvoří nová.diky

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nemusí se jednat nutně o tukovou bouli (lipom), může jít i o jiný útvar, například atherom či mateřské znaménko. Pokud se výkon provede dobře s odstraněním pouzdra či okrajů útvaru, recidiva nehrozí. Doporučuji před chirurgem ještě kontaktovat dermatologa (kožního lékaře). Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: