Tvrdá bolestivá místa (boule) pod ušima na krku

Dobrý den, před 5 dny jsem se ráno probudila s bolestí na krku (pod uchem) na pravé straně. Myslela jsem si, že jde jen o přeležení, ale odpoledne mě začali bolet záda a bylo mi trochu nevolno. Ty samé příznaky jsem měla i druhý den + mě ještě začaly bolet svaly jako při chřipce a naměřila jsem si 37.5 teplotu. To už jsem si vzala paralen který jsem jedla celý den cca 3-4 tablety od rána tu poslední jsem si vzala kolem půl 12cté večer a za pár hodin jsem se osipala na čele, tvářích a pažích. Třetí den jsem si vzala až kolem 16 hod ibalgin protože mě šíleně bolela celá hlava a nemohl jsem s ní otáčet skoro na žádnou stranu. Ten asi po hodině zabral a mě skoro všechny bolesti přešli krom té pod uchem kde to bylo pořád při dotyku citlivější. Taky jsem začala při polikání cítít pravou mandly. 4 den mě opět bolely svaly celého těla nicméně otáčením hlavy a krkem jsem už problémi neměla. Začalo mě akorát škrábat v krku a teplota se mi odpoledně vyšplhala na 38 tak jsem jela na pohotovot kde mi paní doktorka řekla, že jde o virozu a na zvětšenou uzlinu na krku a na horečku předepsala augmentin a řekla že si mám krk ledovat. Nic mémě po antibiotikách se mi udělalo špatně palila mě pusa, teplota se mi v noci vyšplhala až na 39 a o5 jsem se osipala na rukách (musím říct že jsem nikdy žádný problém ani alerg. reakci na přášky ani antibiotika neměla). Tak jsem šla dnes ke své doktorce, která mě předepsala prášky na alergii a řekla, že to musím vyležet, kloktak příp si vzít ibalgin. Nic méně jsem si na levé straně nahmatala bolestivé místo (jako tvrdou bouly, která není vidět jen je cítit na dotek pod uchem na krku jako na té pravé, kterou jsem tam před tím neměla). Špatně se mi poliká, ale bolí mě při tom spíše ty uzliny na krku a ta pravá mandle. Taky jsem vykašlala pár hlenů a mám trochu rymu. Momentálně (za dnešek) žádlé léky neberu a je mi mnohem lépe až na ty uzliny nebo co to je. Teplotu mám 36,8. Každopádně mě ty bolestivá místa pod ušima na krku trochu znepokojují. Paní doktorka říkala že by vše mělo přejít do 2-3 dnů. Že je to jen viróza, každopádně bych chtěla znát váš názor zda by nemohlo jít o něco vážného nerada bych totiž něco zanedbala. Mockrát děkuji za opověď. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den .Moc a moc Vás prosím, plně důvěřujte své paní doktorce. Zná Vás i Váš zdravotní stav, je pro Vás tím nejlepším rádcem. Kdokoliv "zvenčí" Vám nedokáže pomoci více, než lékař, který Vás vyšetřuje, kontroluje, má k dispozici Vaši zdravotní dokumentaci.. Moc přeji brzké uzdravení

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-23 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x