Tvrdé pohyblivé uzliny po celom tele

Dobrý deň, Chcem sa informovať ohladne mojho problému, mám 22r. Som pomerne chudý a dokážem si nahmatať tvrdé (nie ako keby boli z kovu, ale skôr ako z gumy) pohyblivé uzliny myslím že sú ohraničené (behajú pod prstom) snáď po celom tele, najskôr som si našiel podčelustné a potom od stresu som sa kontroloval celý a našiel som si toho viac (podčelustné, za ušami, zo zadu na hlave, na krku, myslím že aj tie nad klučnou kosťou) a potom v trieslach, tam sú rovnaké, ale tou pohyblivosťou som si neni istý, žiadna z uzlín na pohmat nieje väčšia ako 1cm, všade tak 0.6 a v trieslach tak 1cm maximálne, za posledné dva mesiace žiadna choroba, od malička som bol chorý aspoň 2x do roka, liečim sa na zvýšenu funkciu štitnej žlazy, mám alergiu na peľ, pri prehltaní cítim hlieny, sem tam cítim slabé štipanie v hrdle, keď si do nosa nedám kvapky tak ho mám upchatý, a 2-3x za týždeň cítim že ma pobolievajú uši, v ústach mám aj nejaké kazy, a nemám žiadne iné príznaky (žiadne potenie, žiadna únava, ani chudnutie) 3 doktori mi zatial povedali že to nič nieje (vtedy vedeli iba o tých podčelustných), u obvodnej mi robili testy z krvi aj výtery z hrdla, vraj je všetko ok (presne hodnoty nepoznám). Podčelustnú (tu pod jazykom) mám minimálne rok, na trieslach tiež približne tak a podčelustné ma zaujali vo februári tohto roka. Nijak sa nevyvíjajú, keď cítim že mi je horšie tak sa trochu zväčšia, potom zase zmenšia, ale nad 1cm to nieje nikdy. No a tiež mám dosť stres, škola a zamestnanie. Plánujem to ďalej skúmať, minimálne u ORL a zuby si dať opraviť. Začal som sa zdravšie stravovať (vynechal som cukry, mäso a ťažké jedlá). Chcem sa spýtať, či sa mám obávať rakoviny niekde v mojom tele? Vopred vďaka za odpoveď

Odpověď odborníka:

Vážený pane Tibore, zhoubné nádory se vyskytují v každém věku; žádné komplexní vyšetření k jejich suverénnímu potvrzení nebo vyloučení neexistuje. Doporučuji Vám domluvit se na pravidelných kontrolních vyšetřeních u Vašich ošetřujících lékařů (endokrinologa, alergologa, stomatologa); případně vyhledat praktického lékaře, pokud se vyskytnou nové obtíže. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: