Tvrdnuti lýtek

Je mi 30 mam 3 deti a před 3 roky mi byla zjistena panicka porucha beru citalek 10 1 dene ale porad trpim zachvaty tvrduti litek plus mravenceni v oblasti krcni patere brni mi prsty u rukou a mam pocity ze nedojdu a ma nizky tlak 100 na 75 to mne tak ani netrapi ale často slabosti jako ze pocity ze ted spadnu a bude ale jakmile tento stav rozdýchám nebo si lehnu a je to za chvili pryc pisi ze mi muj doktor napsal masaze a to vse mam nastopit do práce ale když si nejsem jista sama sebou jako když nejdu jen sama z dětmi sama třeba z manželem taky mam tyto navali které sem popisovala na hore ale za chvili to zmizi a nejhorsi je to v obdobi menstruace a i mne ty litka boli často když se postavym na nohy mam pocit ze se houpu občas prosim poradite mi zkusila sem horcik brat ted celi mnesic a nic uz nevym ale ty zachvaty mne opravdu uz dost vysiluji mam i 3za den nebo co to je jo taky ted posleni dobou mne zacal mravenceni v jaziku dekuji lucka na kontrole sem byla pred3 mnesici mam hyper aktyvniho chlapce takze ty dny mam narocne na psichyku pry to mam od nervu no nevym je to urcite mozne ale bojim se aby to nebylo něco horsiho ale rada bych aspoň chtěla se tech stavu zbavyt je hruza jit ven z dětmi a bat se kdy mne to chytne a kde poradite mi lucka dekuji předem jo byla sem i na magnetycke rezonanci a tu sem mnela v poradku pred2 lety

Odpověď odborníka:

Pocit tvrdnutí lýtek se může zmírnit po magnesiu, Je ho ovšem třeba brát v dostatečné dávce, minimálně 1 gram denně. Ne všechny preparáty obsahují dostatečnou dávku. POkud ptoíže i přes to budou trvat, dohodněte se s lékařem na dalším postupu. Jsou další léky, kterémi se to dá ovlivnit.
Pokud máte nízký tlak, je třeba zejména dbát na dostatečný příjem tekutin.
Stran páteře je nutné soustavné cvičení. Denně si najít čas na procvičení páteře. Pokud potíže s brněním rukou budou trvat a jsou zejména v noci, mohlo by se ještě jednat o karpální tunel.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: