Úraz

Včera jsem zakopla a spadla. Při pádu jsem narazila holení na hranu cihli a utržila hlubokou ránu. Vše jsme řádně vydezinfikovali, zavázali sterilním obvazem. Dnes jsme ránu znovu vydezinfikovali a převázali. Je nutné navštívit lékaře nebo je šance, že se rána zahojí sama?? Případně co by mi v nemocnici dělali? Bojím se doktorů jak čert kříže. Noha bolí, ale spíš v důsledku naražení kosti. Rána se mi oproti včerejšku zdá zacalenější, jen krev byla po sundání ovazu hustá, je možné, že je to důsledek toho, že byla rána zavázaná?

Odpověď odborníka:

Podstatné je, aby se do rány nedostala infekce. Pokud jste očkovaná na tetanus a rána se zlepšuje, tak k lékaři nemusíte. Jako desinfekce je nejvhodnější Betadina roztok, nebo Betadina mast. Pokud by bylo okolí zarudlé, červený pruh od rány, tak lékaře navštívit musíte. Vytékající krve si nevšímejte.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x