Úraz oka

Dobrý den pane doktore, velice děkuji za včerejší odpověď. Jen ještě otázku, poznalo by se některé Vámi popisované poškození i bez vyšetření? Myslím, zda by oko nějak bolelo, bylo špatné vidění nebo na oku bylo něco vidět. mám vidět pouze tu modřinu, vidění je normální. Jen při stlačení místa nárazu stále cítím tupou bolest někde uvnitř oka, ne na víčku. Přikládala jsem to zatím krátké době po úrazu (dnes 4 den). Kdybych zatím počkala, zda tato bolest odezní, můžou se po čase objevit potíže? Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u něterých to poznáte, ale jiné ne. Mohla by jste pozorovat změny na kraji duhovky, zhoršenou zrakovou ostrost, v nejhorším případě černou clonu před okem, to vše pozorovatelné pouze při pohledu jedním okem. Ovšem pokud by bylo odchlípení sítnice v počátku, tak ho vnímat nemusíte. Když i po takto dlouhé době cítíte bolest, tak bych návštěvu oftalmologa doporučil. Poranění předního segmentu (spojivky a rohovky) způsobuje pocit cizího tělíska, diskomfort, ale tupá bolest za okem není typická.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: