Uši a vatové tyčinky

Dobrý den, Přítel mě bohužel naučil na čištění uší vatovými tyčinkami. On je na nich vyloženě závislý. Já se do takové fáze naštěstí nedostala a snažím se jich zbavit úplně. Nicméně se mi objevilo svědění zvukovodu, které mě vždy jednou za pár dní donutí ucho vyčistit, protože když ho ignoruji, začne být nepřetržité. Dá se uším nějak pomoci a svědění i vatiček se definitivně zbavit? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Terezo. Svědění může mít vícero příčin včetně např. zánětu zvukovodu, je tedy vhodné, aby se Vám do ucha někdo podíval - Váš praktický lékař, event. ORL lékař, podle nálezu Vám pak může doporučit vhodný místní lék ke zmírnění potíží (obávám se, že nic volně prodejného stejně pro tento účel k dispozici není...). Že uši není třeba takto čistit asi víte, samo opakované podráždění štětičkou může být příčinou svědění, takže v tomto směru to chce vydržet...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: