Útlak nervu, niekoľkomesačné bolesti bez efektu po liečbe

Dobrý deň pani/pán MUDr. Cca 7 mesiacov pociťujem bolesti v oblasti Ľ bedrového kĺbu, prednej strany stehna ĽDK, s vyžarovaním do slabín a zadku+opakovane sa objavujúca bolesť hlavy, ľavej trapézy a vyžarujúca do ĽHK. V poslednom období aj bolesť v driekovej oblasti. Popis pocitov: silná bolesť akoby po extrémne silnej svalovej záťaži = tzv.svalová horúčka po športe. Bolesť pretrváva pri aktivite-napr. 10 min prechádzke aj v kľude-najhoršia v noci. Absolvovala som postupne liečbu: tbl.Mydocalm, tbl.Diclobene, tbl.Aulin, tbl Brieka, inj.Movalis+Milgamma, Xefo+Milgama. Absolvovala som zákrok periradikuloterapiu. 10 dní po zákroku žiadna úľava, bolesti sa stupňujú. Nasadená terapia: Brieka, Sirdalud, Xefo rapid tbl, pp Zaracet. Zatiaľ bez efektu. V prílohe zasielam výsledok MRI vyš. Prosím o návrh riešenia na odstránenie neutíchajúcej bolesti. Je nevyhnutná OP? Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operace nevyhnutelná určitě není. Je to jen možnost léčby, ale podle popisu MR chirurgický výkon potřeba není, i když je to jen orientační závěr bez znalosti nálezu nejen na MR, ale i na RTG snímcích, a zejména Vašeho neurologického nálezu. Zkoušela jste se poradit s někým ze zkušených fyzioterapeutů? V nouzi, kdy už nebude jiná možnost léčení, existují ještě Centra pro léčbu bolesti, ale to doufám nebude potřeba. Vhodná je tedy spolupráce neurolog, fyzioterapuet a případně neurochirurg nebo ortoped a samozřejmě Vy.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: