Útlak nervového kořene

Dobrý den, rok a půl mě trápí silné bolesti bederní páteře a levé nohy. Na MR byl zjištěn masivní výhřez ploténky 8 mm S1, ploténka utiskuje zřetelně sedací nerv. Nyní jsem v čekací frontě na operaci. ( bohužel nezabrala ani rehabilitace ani obstřik CT PRT .) Píši z důvodu že poslední 3 týdny se bolesti ještě rapidně prohloubili , jsou palčivějjší, bodavější a celkový pocit tuhnutí páteře. Nejhorší je ležení( což dříve byla uleva) v noci se budím bolestí musím pomalu vstát a doslova lezu po 4 , pak se pomalu zvednu a musím se trošku rozhýbat,abych vlastně vůbec mohla ležet. Zárověn cítím tupou bolest v celé bederní oblasti , nemůžu se vůbec předklonit(neostříhám si ani nehty) pocit bolestivé ztuhlosti zad. Pomáhá se trochu rozhýbat,ale i tak je bolet na hranici snesitelna. Čekám na operaci ,ale už 2 x mě posunuli, že nejsem akutní......můžete mi poradit co se může dít, že došlo náhle tak k rapidnímu zhoršení a charakteru bolestivosti uskříplého nervu hlavně v leže a nepříjemnému tuhnutí celé bederní páteře? mockrát vám děkuji a přeji příjemný den. Martina

Odpověď odborníka:

Dějuji za důvěru, ale nejsem neurochirurg. Navíc nevidím Vaše nálezy. Nejspíš muselo dojít k nějaké další změně - další ploténka? Zhoršení dosavadního výhřezu? Možná byste měla informovat to pracoviště, kde máte být operována, pokusit se zaurgovat operaci. A nejspíš navštívit neurologa či nějaké centrum pro léčbu bolesti. Ale berte to spíše jako teoretickou úvahu. Přeju Vám vše dobré.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: