Už fakt nevím!

Dobrý den! Mám na vás dotaz.. Nedávno mě začalo svědět v oblasti šourku, pálit při močení, lehké řezání. Zarudla mě špička penisu a občas se vyhodí malí červený pupínek který po pár dnech zmizí, dysurie nejsou, erytem cca 2x2 mm. (neví se zdali skrze mechanické poškození, alergie na látky kondomu nebo even. pohl. nemoc). Také jsem měl lehké výtoky (ani ne výtok jelikož se mě to objevovalo hlavně pod předkožkou a na žaludu, smegma to není). Zjistilo se že se jedná nejspíše o mykosu (jenom nevím zdali polysystemovou nebo jinou). Také trpím na únavu hnedka po probuzení, bílý povlak na jazyku, plynatost, přílišné pocení, svědění celého těla, časté močení, bolesti kloubů, světlá nebo naopak tmavá stolice a třes rukou když se třeba s přítelkyní mazlíme a já jsem nad ní. Posledních pár dní také pozoruji že mě lehce pobolívá v oblasti stydké kosti. Lehké cukání ve svalech. a Bolest nohy u genitálií a předku nohy v úrovni genitálií... Na těle mám mnoho bradaviček a znamének (možná pih) které se objevily v hojném počtu v posledních pár letech... posledních pár měsíců také pozoruji že mám na kůži červené tečky 2x2 mm velikosti...nezvětšují se, ale ani nemizí...Teplotu nemám, tlak v pořádku.. Chtěl bych vědět zdali se může jednat o syfilis, hiv, kapavku, genitální opar nebo něco jiného. Nebo se jedná stále o tu mykosu. Na výsledky testů ohledně syfilis čekám. Popřípadě bych chtěl vědět na koho se obrátit ohledně těchto problémů. Připadám si jako hypochondr... Ale vím že se mnou není něco v pořádku.. zatím jsem podstoupil jen kožní a dermatovenerologické vyšetření, ale vím že to také může vše souviset s mykosa+záněty, problémy s ledvinama atd. Děkuji za rychlou odpověď.

Odpověď odborníka:

Rozhodně doporučuji provést celkové laboratorní vyšetření (ledviny, játra, glykémie..). Řada vašich obtíží by mohla souviset se způsobem stravování (nadbytek sacharidů, bílá mouka, škroby - přemnožení kvasinek v trávicím traktu - kloubní obtíže...), některé problémy mohou být i psychosomatické.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Pět příznaků, že v ráně probíhá infekce
Články: Pět příznaků, že v ráně probíhá infekce
Hojení samo o sobě je velmi...
Astma se umí dobře maskovat, třeba v podobě kašle
Články: Astma se umí dobře maskovat, třeba v podobě kašle
Když se řekne průduškové...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
Mužské zevní pohlavní orgány
Články: Mužské zevní pohlavní orgány
Starověcí učenci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: