Uživání antikoncepce a pití alkoholu před zjištěním těhotenství - poškození plodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je pravděpodobnosti či riziko poškození plodu (embrya), pokud před tím, než zjistím, že jsem těhotná (předpokládám, že to nějakou dobu bude trvat a při užívání antikoncepce mohu i přes těhotenství krvácet) budu pít alkohol (např. 1-2x týdně 2-3 sklenky vína a příležitostně pivo po obědě) a kávu a dál budu brát antikoncepci. Nechtěla bych případný plod nijak poškodit, tak se ptám jaké je riziko při takovémto chování. Děkuji za odpověď a přeju hezký den.

Odpověď odborníka:

Pokud užíváte antikoncepci pravděpodobnost gravidity je skutečně minimální a pivo po obědě či sklenka vína 2x týdně plodu neublíží. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: