Užívání helicidu a snížená hladina hořčíku v krvi

Dobrý den, prosím o odpověď na můj dotaz: Byl mi předepsán a začal jsem užívat před třemi dny Helicid 20 na dvanáctníkový vřed. V příbalovém letáku jsem se dočetl, že jeho užívání může snížit hladinu hořčíku v krvi. Trpím zároveň tetanickým syndromem (prokázáno na EMG) a užívám Magnesium Lactici 51 mg Mg 6 tablet denně. Mohu současně s hořčíkem užívat i Helicid, aby nedošlo ke zhoršení tetanie a poklesu hořčíku v krvi (předpokládaná délka léčby Helicidem je v mém případě 3 - 5 týdnů)? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dovoluji si citovat příbalový leták: Pokud užíváte přípravek Helicid 20 déle než 3 měsíce, mohlo by u vás dojít k poklesu hladiny hořčíku v krvi. Píšete, že plánovaná doba užívání je ve vašem případě 3-5 týdnů. V letáku je uvedeno, že by MOHLO dojít, což ještě neznamená, že k signifikantnímu snížení hladiny hořčíku dojde. Tzn. ano, můžete Helicid užívat.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: