Úzkost

  • Dotaz od: Stanislava
  • Publikováno: 24.11.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, omlouvám se, že opět otravuji, ale ještě jsem se chtěla zeptat : Jelikož trpím úzkostnými pocity u příteli (myšlené tak, že mám úzkost z toho, že zanedbávám nebo opouštím rodiče i když ještě nechci) a naopak u rodičů trpím úzkostí z toho, že nejsem u přítele a že se od nich nedokážu ani na chvíli ,,vzdálit,,.. Když se těchto pocitů aspoň na okamžik zbavím, padá na mě naopak to, že další den musím do školy, kde o mě nikdo nestojí, jako kdybych v celé třídě byla sama.. Například dnes : Stojím před rozhodnutím zda jet za přítelem (bydlí ve stejném městě jako chodím já do školy) nebo zůstat dnes s rodiči a jet za přítelem až zítra nebo až v pátek, přitom mám strach z toho, co bude zítra ve škole, bojím se tam jít i když nejsem z lidí co propadají. Těším se na víkend, až za mnou a mými rodiči přítel přijede a bude tu až do pondělního rána, ale už teď se bojím toho rána co přijde i když je teprve středa a já tu ,,panicky,, šílím z pondělí. Všechno mě v poslední době děsí, nevim co mám dělat, jak se rozhodovat. Chvíli se mi podaří hodit problémy za hlavu, ale pak na mě zase všechno padne a já už nevím jak se z toho dostat. Mirtazapin Sandoz 15mg beru od minulého pátku, sice je tam psáno že může zabrat třeba až za 14dní, ale tyhle nálady, pocity, úzkosti a deprese se nedají vydržet. Asi nejsem normální, ale já už doopravdy nevím co dělat a jak to všechno řešit. Děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,nejste nijak nenormální,jen hodně citlivá a velmi mladá.Zbytečně si úzkostí "kazíte"svůj život.Neublížíte ani příteli,ani rodičům,když s nimi nějaký čas nebudete,mají Vás rádi,a hlavně chtějí,abyste byla klidná,vyrovnaná,spokojená.Myslím,že byste se nyní hlavně měla soustředit na sebe-kromě léků byste potřebovala psychoterapii,možná by Vám pomohl i krátký pobyt v nemocnici či forma stacionáře v nějakém psychoterapeutickém zařízení.Promluvte o tom se svým psychiatrem.Mirtazapin opravdu zabere až s jistým zpožděním-

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: