Úzkost, motání hlavy, návaly horka

Už nevím na koho se mám obrátit, tak to zkouším tady. Je mi 23 let, poslední rok mám pocity na omdlení, točení hlavy, tlak v oblasti čela, pocit, jakoby knedlíku v krku a cítím jakýsi vnitřní strach. Návaly horka, pocení konečku prstů u rukou, a brnění. Tyto stavy přijdou většinou večer, kvuli tomu velmi špatně usínam, když zavřu oči, nabíhají mě jakýsi halucinace, cítím svůj tlukot srdce. Všechna vyšetření mám v pořadku, kardiologie,holter,funkce štítné žlázy, MRI, krev. Někdy mám tlak vyšší, nekdy zase velmi nízky. Ztráácim chuť k jídlu, za 2 měsíce jsem zhubl přes 15 kg. Při sportu se mi stav zhorší motání hlavy je intenzivnejší. Stává se mi, že nedokážu vyslovit to co chci. Někdy mi pomůže Neurol 0.25 před spanim, ale bojim se ho brat, vím že je návykový, a zvyšuje se na něj tolerance, mám tu taky Trittico, ale nemám s ním zkušenosti. Také jsem před necelým rokem prodělal otravu otrava lysohlávkou, skoro to vypadá že mi začali problémy od této doby. Dřív jsem byl zvyklí chodit pravidělne s kamarádama na pivo, dnes je mi po 2 pivech zle a nejsem svůj a nejradši bych utekl. Mám necelý týden před maturitní zkouškou, a bojím se, že mě to tam přepadne.

Odpověď odborníka:

Milý Alexi, soudě dle vlastnění Trittica, učinil jste již kontakt s lékařem,, který zná alespoň něco z Vašich obtíží. Vaše trápení má skutečně charakter úzkostně-depresivní poruchy, trazodon /účinná látka léku Trittico/ je vynikajícím lékem pro tuto diagnosu. Měl byste zároveň vyhledat citlivého psychoterapeuta, kontakt s člověkem, který pro Vás vytvoří bezpečný prostor pro práci s nepříjemnými vracejícími se zážitky, je pro obnovení vnitřní stability hodně důležitý.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
V tomhle se absolutně vidím. | Od: Daniel | 25.11.2013 18:13
Přesně tyhle příznaky mívám taky, mám je od doby
kdy jsem to přehnal se oslavováním s přáteli
(několikadenní party v srpnovém horku, ke všemu
jsem zhřešil, protože jsem si dal i perník) Byl jsem v
nemocnici- dehydratace, vyčerpání. Od té doby
mám velice podobné příznaky... Vím, jak se nejspíš
cítíš a chci se toho taky zbavit a nevím jak :( Plánuji
v nejbližší době návštěvu psychiatra...
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x