Úzkost, deprese po úrazu hlavy

Dobrý den, před půl rokem jsem prodělala otřes mozku s drobným prokrvácením. Po dvou měsících po úrazu už jsem se cítila relativně dobře, ale teď se mi všechny nepříjemné příznaky opět vrací, zdá se mi, že snad ve větší míře než po úrazu. Jde hlavně o motání hlavy, únavu, nejistotu v pohybu, komunikaci... z toho pramenící úzkost, deprese atd. Magnetická rezonance jen potvrdila ložisko, byla jsem na očním vyšetření, krčním. Vše je relativně v pořádku. O následky úrazu jsem se samozřejmě zajímala, vím, že to, co prožívám, není neobvyklé. Spíš mě překvapilo "načasování" - že už bylo dobře, a teď je vše zpátky. A samozřejmě se obávám toho, že se moje problémy budou opakovat, že bych už takhle měla fungovat napořád. Navštěvuji psychiatrickou poradnu, dostala jsem Zoloft a na panické ataky Neurol, ale to samozřejmě nejde brát pořád, mám malé děti, duševně náročnou práci. Dá se nějak předvídat, jak bude léčení postupovat? Existují nějaké statistiky? Na koho bych se mohla případně obrátit? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle popisu máte postaumatické ložisko mozku dle MRI ,a to se může a nemusí chovat různě. Určitě je stav třeba sledovat - předvídat ataku lze velmi těžko. Doporučuji být péči neurologa.

prim. MUDr. Jarmila Zipserová
prim. MUDr. Jarmila Zipserová

Specializace: Rehabilitace (fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace)
Pracoviště: Neurorehabilitační klinika AXON Praha,
Městská poliklinika Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x