Uzkosti,panicka porucha, soc. fobie

Dobry den, od jiste doby, zejmena po tezsi nemoci trpim silnymi uzkostmi, soc. fobii a panickou poruchou. Uz mam treti antidepresiva + neurol, bohuzel zadny velky ucinek, jsem takto lecena zhruba rok, z toho antidepresiva psane od psychiatra beru cca 4 mesice.Bohuzel me to hrozne omezuje v zivote, nekdy jsou uzkosti a panika velmi silne. Nechodim temer ven, poradili mi prekonavat strach. Jsou dny kdy je lepe ale spise vice dnu kdy hure. Snazim se, zkousim meditace, ruzna dechova cviceni, ale nic uz nezabira a vzhledem k tomu ze mam 3 deti potrebuji fungovat. Brala jsem Cipralex a ted mam Asentru, ale necitim ucinek. Dekuji predem za radu, budu rada za kazdou. Mirka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vnímám, že pro fungování rodiny, jakož i vás, jsou vaše úzkost, strach, sociální fobie velmi nepříjemné a velmi omezující; myslím si, že by bylo vhodné využít služeb nějakého psychoterapeuta či psychologa a s ním se pokusit zvládnout úzkost atd.; psychofarmaka jsou jen krátkodobou úlevou, a někdy i neúčinnou a s vedlejšími účinky; psychoterapie vám může pomoc zmírnit či odstranit vaši úzkost atd.; zkuste si v okolí najít nějakou psychologickou či psychoterapeutickou pomoc; s pozdravem a s přáním příjemného večera martin dolejš

PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.
PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Institut psychologických služeb

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: