Uzliny

Dobrý den, včera jsem byla na UZ krku kuli uzlinám. Paní doktorka řekla, že mám uzlinový syndrom. Kontrolovala uzlinky pod čelistí a na pravé straně v nadklíčku. Teď jsem s hrůzu zjistila že jednu mám i v levé části taky v nadlíčku. A ta není zkontrolovaná UZ. Je menší než ty ostatní, typla bych tak max. 0,5cm. Tak nevím jestli to řešit nebo být v klidu s tím že to patří k tomu syndromu. Taky je mám v třísle, ty nekontrolovala kuli graviditě (28tt, třetí miminko) A další otázkou je jak se toho syndromu zbavit? Taky mi brali krev na uzlinový syndrom. Zjistí se i z toho jestli jsou nebezpečné? Jsem z těch bouliček fakt na nervy.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Rozhodně se zbytečně nestresujte.Uzliny jsou struktury,které máme na těle všichni,jsou to dobří služebníci funkční imunity.Aktivace se projevuje zvětšením.Zdroj někdy vyplývá z anamnesy/reakce na zánět../,není-li zřejmý,provádí se vyšetření-ultrazvuk a odběry,jako u Vás..Není zapotřebí si zvětšení uzlin hned spojovat s nějakým závažným onemocněním,plně důvěřujte své lékařce,která Vám po kompletizaci nálezů jistě vše vysvětlí.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: