Váhový přírůstek v těhotenství

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, zda existuje nějaký spolehlivý způsob, jak udržet pod kontrolou přiměřenost váhového přírůstku v těhotenství. Je mi 35 let, poprvé jsem byla těhotná ve 29ti letech s počáteční váhou 67 kg (na 165cm), nijak významně jsem jídelníček neměnila a váhu neřešila, před porodem jsem vážila 98kg. Váha mi pak bez jakékoli snahy z mé strany sama klesla na 65 kg do 6ti měsíců po porodu, ale úbytek a nárůst zanechal stopy na kůži. Při druhém těhotenství o dva roky později už jsem se snažila hlídat příjem energie a sportovat, ale navzdory dietě a pohybu jsem do porodnice nastupovala s váhou 102 kg, z níž jsem za další dva roky dokázala zhubnout (s neustálým úsilím) už jen na 74kg. Nyní jsem těhotná potřetí, 12 týdnů, a ačkoliv můj denní příjem energie nepřekračuje 1800 kj a v rámci možností několikrát týdně aspoň hodinu sportuji, opět jsem za 6 týdnů přibrala 4 kilogramy... Velice bych si přála nějaký způsob, jak se dočkat porodu s méně než sto kilogramy tělesné hmotnosti, k nimž zřejmě opět spěju. Je ještě něco, co bych pto to mohla udělat?

Odpověď odborníka:

Bohužel někdy je skutečně nemožné v těhotenství bojovat proti přírodě a nepřibírat. Ale pokud byste po celou dobu těhotenství měla stejný příjem potravin, jako v období, kdy jste nebyla těhotná, pak byste skutečně tuk nabírat neměla. Samozřejmě je nutné zajistit dítěti dostatečný přívod bílkovin, minerálů a vitamínů.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: