Vaječníky

Dobrý den, vždy po menstruaci mě tak tři týdny bolí na vaječníkách a v kříži. Beru antikoncepci sunyu, ale pohlavní styk jsem ještě neměla, beru jí na upravení menstruace. Mám strach, aby to nebyla rakovina nebo cysta. Došla bych si k doktorce, ale v pátek jedu do Chorvatska na týden a dovolenou již zrušit nemohu. Mohu jet na dovolenou? Prosím o radu děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie. Obavy z rakoviny nejsou na místě. Nicméně je vhodné, aby Vás vyšetřil Váš gynekolog - můžete trpět zánětem vaječníků, vejcovodů a jejich adnex, což si už vyžaduje léčbu. Neléčené gynekologické záněty mohou vést až k sterilitě.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: